Grond en onroerend goed IndonesiŽ

Grond aankoop in Indonesie

Certificaten van grond in Indonesie
Indonesië is een mooi land, niet alleen de natuur maar ook de mogelijkheden van investeren en vestigen zijn erg aantrekkelijk. Daarom kopen veel buitenlanders grond en onroerend goed op eilanden zoals Java, Bali, Lombok en Sumatra. Momenteel staat het onroerend goed van het eiland Floris erg in de belangstelling. Naar verwachting wordt Floris een waardige opvolger van Bali. De toeristen ontdekken steeds vaker ook de andere eilanden van Indonesie.

Regelmatig ontvangen wij het verzoek om de legaliteit van grond te onderzoeken. Veel buitenlanders hebben grond op Bali, Lombok of op een van de andere eilanden in Indonesie gekocht maar worden achteraf geconfronteerd met het feit dat zij niet de rechtmatige eigenaar van de grond zijn.

Met name voor Bali geldt er een extra waarschuwing!!

Soms zijn er ook geen bouwrechten voor de grond. Er is dan weliswaar een stuk grond gekocht maar achteraf blijkt dat het bouwen van een huis, hotel of restaurant niet toegestaan is. Controleer daarom van te voren of dat de certificaten van de grond correct zijn, in sommige gevallen zijn er in het verleden meerdere certificaten voor dezelfde grond uitgegeven of geclaimd. Wij kunnen ons voorstellen dat u na het zien van de schitterende eilanden en andere locaties zo snel mogelijk een stuk grond of een woning wilt kopen.

Ga nooit met de eerste beste "makelaar" of consultant in zee. Controleer daarom of dat de "makelaar" of de consultant te vertrouwen is. Bij twijfel is het verstandig om direct de contacten met de hen te verbreken.

Wilt u grond of onroerend goed in Indonesie veilig aankopen, maar weet nog niet wat u zoekt of hoe het allemaal moet. INDO-NED werkt samen met juristen die voor u het een en ander uitzoeken.

Het is mogelijk om indirect eigenaar te worden van onroerend goed om Indonesie, vaak gebeurd middels een nominee. Het onroerend goed wordt dan op naam van een nominee gezet. Zelfs met het opmaken van aanvullende aktes kan de nominee, na verloop van tijd, dwars liggen. Zo lopen er al diverse rechtzaken waarbij de nominee claimt de volledige eigenaar van het onroerend goed te zijn zonder verdere verplichtingen te hebben. zie ook PMA

Makelaars en controle onroerend goed in Indonesie

Zoektocht
INDO-NED kan u behulpzaam met het zoeken van percelen grond of huizen op Bali, Lombok, Flores, Sumatra en Java. Op de andere eilanden van Indonesie heeft INDO-NED diverse samenwerkingsverbanden.

In Indonesie kan iedereen zich makelaar noemen, daardoor lopen veel grondtransacties met buitenlanders vaak verkeerd af. INDO-NED werkt met betrouwbare makelaars maar heeft ook de nodige kennis en mogelijkheden om te onderzoeken of dat de grond legaal gekocht kan worden tegen een redelijke prijs. Koop daarom niet zomaar grond via een willekeurige makelaar.

Verhuurd u uw onroerend goed op de eilanden Bali, Lombok, Flores, Sumatra of Java dan INDO-NED Consultancy ook het beheer hiervan doen. U bent er dan van verzekerd dat uw huis, villa, bungalowpark of overige bezittingen in Indonesie in veilige handen is. Samen met u stellen wij een controle programma op en kunnen u periodiek rapporteren. Wilt u meer weten neem dan contact op met onze Indonesische of Nederlandse vertegenwoordiging.